住喺呢頭附近,一直行過見到個鋪頭裝修緊,比個紙板吸引寫住「蛋撻皇后」,傳聞嘅酥皮係用368層酥皮去整,就一直好期待,日日喺度等睇下佢幾時開,好想知道點樣好食法,講到喺九龍城好出名。前幾日放工見到佢著燈,知道佢終於開咗啦,但係因為放工7:00嘅時候已經冇乜餅淨,佢櫥窗啲牛角包啊,西式餅撻,都好吸引好靚,但係我一心係為咗個蛋撻以黎,想食蛋撻嗰啲就買唔到,得返西式酥餅,所以就敗走而回。死心不息一定要食到佢嘅蛋撻,終於有一日lunchtime嘅時候路過,即刻走去買,仲喺餐牌度意外驚喜見到有《榴槤蛋撻》,簡直令我興奮,即刻好好奇好想食!!買咗一個榴槤蛋撻同兩個原味蛋撻,包裝得好穩陣。原味蛋撻傳聞個酥皮有368層,食落去真係非常鬆脆,果然名不虛傳,蛋心非常嫩滑,仲有陣陣既蛋香,真係好好味!!到我最緊張嘅榴槤蛋撻,蛋漿甜度同榴槤好夾,入邊仲有少少榴槤肉,加埋個鬆脆嘅酥皮,令人好有驚喜!!一定要再encore,下次會買啲俾同事食。

買咗一個榴槤蛋撻同兩個原味蛋撻,包裝得好穩陣。

一定要再encore,下次會買啲俾同事食。
2017-09-13
外賣自取