2023-07-24
聽講係全城最好食嘅weekend brunch一於去試試去😼啲人話好難book但其實當日都唔full而基本上早一個星期book都有位😎最差體驗係要早幾日full pay餐飯驚死你唔去 結果冇得扣K-dollar交按金咪得囉其實 真係冇乜餐廳要full payfull pay咁嚴重睇過係咪真係咁好食先?!入到去環境好靚 枱同枱好闊 枱又好大 坐得好舒服要挑剔嘅係坐沙發位嘅我地出入好煩 張枱太貼 好難出嚟 野食方面啲頭盤係好正龍蝦好彈牙,唔梅唔鞋 仲去殼 好方便生蠔好大隻 唔瘦 有淡淡海水味仿魚子醬就冇乜味的😂生牛肉他他任食都好正仲有其他沙律都好高質👍🏻👍🏻麵包盤嘅蒜蓉包好好食!encore咗一個🤣 勁香牛油蒜蓉味😍南瓜湯冇渣,好滑,但係唔係太重南瓜味聽講以前有龍蝦湯🥲主菜嗌咗佢signature嘅牛同魚食第一啖牛肉嘅時候,真係俾佢驚艷到😰好淋 好好食但係再食多幾啖,就覺得冇乜牛味唔係唔好食嘅 比自助餐食到嘅牛已經好食好多但你話呢個價錢特登嚟食佢就唔值得了我會食dry aged多啲而舊魚嗌之前服務員就好細心,提醒我哋話驚有少少泥味,但鍾意食魚,我哋又唔覺佢腥,都幾好食,但呢隻魚嘅肉身唔算好
一於去試試去😼
啲人話好難book
但其實當日都唔full
而基本上早一個星期book都有位😎
最差體驗係要早幾日full pay餐飯
驚死你唔去 結果冇得扣K-dollar
交按金咪得囉其實 真係冇乜餐廳要full pay
full pay咁嚴重睇過係咪真係咁好食先?!
入到去環境好靚 枱同枱好闊 枱又好大 坐得好舒服
要挑剔嘅係坐沙發位嘅我地出入好煩 張枱太貼 好難出嚟
野食方面啲頭盤係好正
龍蝦好彈牙,唔梅唔鞋 仲去殼 好方便
生蠔好大隻 唔瘦 有淡淡海水味
仿魚子醬就冇乜味的😂
生牛肉他他任食都好正
仲有其他沙律都好高質👍🏻👍🏻
南瓜湯冇渣,好滑,但係唔係太重南瓜味
聽講以前有龍蝦湯🥲
主菜嗌咗佢signature嘅牛同魚
食第一啖牛肉嘅時候,真係俾佢驚艷到😰
好淋 好好食
但係再食多幾啖,就覺得冇乜牛味
唔係唔好食嘅 比自助餐食到嘅牛已經好食好多
但你話呢個價錢特登嚟食佢就唔值得了
我會食dry aged多啲
而舊魚嗌之前服務員就好細心,提醒我哋話驚有少少泥味,但鍾意食魚,我哋又唔覺佢腥,都幾好食,但呢隻魚嘅肉身唔算好滑
最後甜品環節
真係唔好咁大期望,拿破崙酥皮一啲都唔好食
巴斯克芝士蛋糕好普通
最好食係雲呢拿雪糕,人生食過最香雲呢拿味嘅雪糕!
其他甜品都係普普通通,正正常常
,冇乜驚喜
總括嚟講呢個服務好好,有咩需要服務員都會主動幫你,好有禮貌,係週末嘅享受,好高質嘅一餐!但未至於係全城最好食掛…