2019-06-21
今朝趁有d時間,特登去試下同事所講傳說中的蛋哥,傳聞呢個新店味道十分好,也十分有創意雖然在毫不起眼的巷仔,但其實十分近地鐵站D2出口。8:15分,我終於到達了目的地!我睇左陣菜單,心大心細中,因為樣樣都想試最後我經十分用心和介紹的店員分析後,我決定了,我叫左個沙嗲牛常餐,配炒蛋凍奶茶,班尼迪克蛋沙嗲牛我大約等了3分鐘左右,我立馬試下先,炒蛋十分香,好味,沙嗲牛的味道也同市面大部分的沙嗲牛唔同,我唔識點形容,但好好味。奶茶也十分出色,夠香夠滑大約10分鐘度,班尼迪克蛋來了!一坐低時,店員也有十分親切的提示,因為怕班尼迪克蛋的製作時間,會影響到我的時間,幸好我今早比較得閒,入返正題!我試了第一口班尼迪克蛋,蛋味超香,烟肉配上有煎過的番茄,再加上上面的蛋和特調的醬汁,味道十分好,令人忍唔住一啖接一啖!轉眼間我已經清光了枱面上的沙嗲牛和班尼迪克蛋,不過真的十分飽,本身早餐一份沙嗲牛,我已經夠飽了,只是好好味,我忍唔住,最多lunch晏d先食我聽日都要再來試其他菜式家下香港好少何有餐廳,價錢適中,味道好味,最重要係店員服務態度十分好加油