2018-01-30 1665 瀏覽
星期六黎到銅鑼灣,skip左個lunch,就係想試下傳說中嘅outback afternoon tea!成日聽人講outback有做下午茶都覺得有水份,呢日終於親證左🤨3pm黎到門口巧多人,但望入裡面有好多吉位,攪嘜東東~就係職員唔夠,安排唔切食客入座!攪左成10分鐘終於到我地入座,坐左個窗口二人位,睇睇餐牌,真係58蚊攪掂?唔係喇,餐飲加$12,黑糖麵包加$10~是但啦~10蚊就10蚊,都無考慮過🧐黎outback唔係唔食黑糖麵包呀?堅硬嘅外表~軟淋淋嘅內心帶少少黑糖甜味,真令人難忘😌無食lunch等到3點幾就緊係肚餓啦~我要個豬肋骨~最怕d Ribs又硬又乾,呢度唔會喎!根本唔洗用刀,用叉叉開骨同肉已經完美地分開😎Ribs非常入味,肉質特軟,BBQ醬好惹味,唔錯👍🏻個薯條落左少少椒鹽,又香又脆~老公叫左個芝士雞肉夾餅~個皮唔會好硬,但未稱得上脆。以為有芝士會好’流’,幸好呢個芝士味不特出,唔算’流’。左邊嗰黃色醬無咩味,未能形容。但整體都唔錯,58蚊算抵因為會飽~我地仲加左杯凍檸茶,埋單好似$14x,呢個價食到outback超值啦!飽到都唔洗加多個黑糖麵包🤭