今天已經係第5次黎呢間餐廳食飯,以前住元朗,要搵一間戶外坐既地方又舒服唔趕客既,呢度係個唔錯既選擇,好岩一大班人一齊黎食野同聚聚。地方唔算好偏,就算0係元朗市搭的士都好近,只係0係博愛醫院再駛入少少就已經到。而待客、服務方面都唔錯,夜晚天氣有少少凍,我地揀左戶外黎坐,侍應都好好即刻開著旁邊既暖爐燈俾我地而自己推介既野食就有呢一樣,每次黎到都會叫呢個燒香菇黎食,只要去出面點想燒既野食,有菜類同海鮮、肉等等,呢個香菇若手掌咁大,價錢40元左右,雖然價錢有少少貴,但係味道真係一流。叫完可以返自己座位坐,餐廳侍應會將野食送到你檯面。咖喱雞+ 泰式薄餅前幾日食完印度薄餅,今日仲想回味一下,所以即席叫左泰式既有咩分別,我地ORDER左個原味,味道唔算好特別,但同樣軟綿綿,點咖哩味道OK! 合格合格!再叫多個菠蘿肉鬆海鮮炒飯,都唔算好有菠蘿味,反而肉鬆好似略厭太多,蓋左本身新鮮菠蘿香味,菠蘿如果再炒耐少少,焦少少,令菠蘿香味出D,效果會更加好。但賣相都算OK,下次我會再試其他炒飯~蝦釀皮蛋最普遍既泰式小食,每次去泰式餐廳既DINNER SET都會好多時有埋呢道菜式,若論汁,蝦肉既彈口同埋皮蛋,都只屬

呢度係個唔錯既選擇,好岩一大班人一齊黎食野同聚聚。

但係味道真係一流
。叫完可以返自己座位坐,餐廳侍應會將野食送到你檯面。
燒香菇
咖喱雞+ 泰式薄餅
合格合格!
咖喱雞配薄餅
但賣相都算OK,下次我會再試其他炒飯~
肉鬆菠蘿海鮮炒飯
蝦釀皮蛋
若論汁,蝦肉既彈口同埋皮蛋,都只屬好普通。
燒豬頸肉
因為自己唔食豬牛羊,所以冇食到,但係望上去燒得幾香同外脆內軟,
而且切片都切得適中,可以試一試。
2011-03-31
15 分鐘 (堂食)
燒香菇
咖喱雞配薄餅