2018-01-03
同事啱啱生咗BB,我地一行人就走去佢屋企探佢,探完就順手食埋個飯,於是係佢樓下個商場到搵,見到$298任食火鍋大家都廢事諗,二話不說就入咗去食。入到去發現同Times Square釣魚翁嘅卡座好似,坐低search咗陣先發現,原來係釣魚翁集團,咁就令我對呢間野嘅食物質數有返啲信心~ 呢度嘅飲料大約得13種,比起普通嘅放題餐聽算少,不過算啦~ 屋邨你仲想點呀? 有得你揀算好啦~ 話說呢度有幾種熱盤俾大家揀,丫, 我又無諗過除咗有得任食打邊爐之外,仲有熱盤前菜,幾抵。我拎咗豬手嚟試下食,係卥水嘅,唔會煮得太淋,而且入口啲皮仲係好爽口,卥水又入味,真係唔錯啊~ 話說呢個餐,係包個海鮮拼盤、刺身拼盤同埋個冬菇鮑魚,真係可以話幾抵啊~ 而我亦都係因為呢個刺身拼盤先打呢篇食評,因為連我食慣三文魚嘅朋友仔都話,呢度啲刺身真係好好食!!! 特別係三文魚,新鮮唔在講,而且切得唔薄,非常有口感,而且仲入口爽口,鮮味十足,媲美壽司舖呀喂! 推介推介! 另外個海鮮拼盤,雖然同張order紙個賣相好有分別,只有4款海鮮,不過都算新鮮,係少咗啲青口囉,不過order 紙有得任叫,咁佢唔放係度都由佢啦~ 蟶子入口
蟶子入口爽口,一啲沙都無,洗得好乾淨 ~ 而且都唔算係好細條 ~
啲青口都真係幾大隻,入口又爽口~
我叫咗個鴛鴦鍋,其實都無乜特別嘅,不過想俾下大家睇幾足料嘅湯底,清湯係皮蛋芫茜同埋馬蹄~~~
另一賣點係有蠔皇扣鮑魚啊!!! 雖然鮑魚唔算太厚肉,但係味道都唔錯,相當入味,花菇又大粒~
呢度嘅墨魚滑算係唔錯,賣相已經夠精緻,而且成舊膠質都幾勁,入口好彈牙,而且算係有墨魚味,畢竟係出面叫真係要80幾蚊舊,係呢度鍾意嘅任叫任食,真係算係咁啊~
呢個package 仲送極級牛頸脊,出面成$2xx 碟,係呢度送埋俾你食,不過後面就無任叫嘅肥牛咯….
不過牛肉入口真係好有肉味,而且油花紋路煮完之後都仍然清晰見到,所以入口除咗肉味,仲有陣陣油香~
好彩呢度有羊肉片搭救,我位鍾意食羊嘅朋友話,鍾意呢塊羊肉片有少少羶又唔好濃,容易食好多塊喎
少有地呢度竟然有竹笙任食,食咗咁多肉,我地都叫咗啲蔬菜食,賣相都幾唔錯,而且唔會切得好大舊,算係幾有刀功
竹笙又白又軟,無泡浸過咗龍,算係幾唔錯~ 仲保留到大致個型。
總括嚟講,我都無乜後悔係度食,雖然係屋邨商場,但畢竟係私人屋苑,都真係幾唔錯~