2021-09-28 53 瀏覽
去到葵涌廣場就梗係掃街啦!以前最多人去既係三樓,而家就層層都有野飲有野食,琳琅滿目,想食咩想飲咩,講得出既都幾乎有,自從樓下兩層都有好多選擇之後,我都好少上三樓,今日唔趕時間,就上左3樓嘅Top世界行下,行過見到有人拎住件大大份,好似韓國早餐咁既Toast,即刻諗起以前去韓國旅行既日子,結果就梗係叫左一份Toast黎懷緬一下。我叫左流心之蛋拉絲吐司,即叫即整熱辣辣,香噴噴。本身唔肚餓都變肚餓。流心之蛋拉絲吐司-入面有芝士,蛋,椰菜絲,蛋黃醬,糖霜,茄汁,好厚超足料。都幾大份,麵包鬆軟香口,餡料層次豐富。蛋好厚,幾乎每一啖都有蛋,但調味調得剛剛好,有茄汁同糖霜都唔會過甜過咸,仍然食得出椰菜絲甜味同爽脆口感。

2021-09-27
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶