2016-08-20 2407 瀏覽
上網左搵右搵,最後決定遠征西部三聖,從來未到訪過既地區,所以已做足資料搜集。收工由九龍走到屯門,西鐵轉輕鐵,真係唔多識搭呢!忠仔記係 openrice 大受好評,就幫襯您啦!黎到先發現只賣游水海鮮,而不提供烹調的,使我一迅間感到徬徨。向銷售員嬸嬸查詢下,知道有幾間飯店都有來料加工服務,而早前調查所得,泰海鮮口碑最好,先入為主。嘩,有鱟呀!印象中係要拆肉炒蛋白的。銷售員叔叔話係寵物,非賣品呢!想食鱟又非賣品,想食石頭魚今日無,想食飛魚,剛剛賣左!食神無照住添。銷售員嬸嬸服務周到有禮,笑容滿臉,還落力推介海鮮,提供不少意見及食法,非常好!角螺 2 隻、龍蝦 1 隻、瀨尿蝦皇 2 隻、黃油奄仔蟹 1 隻!扇貝 2 隻、大花竹蝦 1 斤、大花螺 1 斤,銷售員嬸嬸仲送隻瀨尿蝦皇比我添,真客氣,多謝晒。勁抵食勁新鮮勁游水生猛,全部 $900 搞定!海中蝦半打、細美國桶蠔、法國藍龍蝦、蟶子皇半打、紅蟹,多謝 $680。上湯堂灼角螺片、上湯焗龍蝦、椒鹽瀨尿蝦皇、鹽焗黃油奄仔蟹、蒜蓉粉絲蒸扇貝、清蒸大花竹蝦、辣酒煮大花螺,太美味!全部高質無得彈!椒鹽海中蝦、酥炸美國桶蠔、芝士焗法國藍龍蝦伊麵、豉椒炒蟶

椒鹽海中蝦、酥炸美國桶蠔、芝士焗法國藍龍蝦伊麵、豉椒炒蟶子皇、花雕蛋白蒸紅蟹,相比下較差,不過都好味既。
上湯堂灼角螺片
清蒸大花竹蝦