2022-01-03
今日去到黃大仙行街,呢道商場裝修過,非常大間,行到累就搵個地方食下野休息下。比我地搵到呢間餐廳,好快就坐底左。首先我地叫左兩個二人餐,有頭盤,主菜,甜品。頭盤方面有芝麻醬雜菜沙律,餐湯,工匠麵包。沙律非常新鮮,餐湯係忌廉湯,好香濃,味道非常好。麵包有牛油係面,食落非常有口感。主食方面就叫左黑松露芝土雜菌飯,呢個黑松露味道好出眾,啲米就粒粒金香,我個人十分喜愛,真係世界級享受。第二個餐係煎焗法國春雞配野菌意粉,份量十足,成隻燒春雞,配咪意粉非常彈牙,撈埋忌廉汁食非常好味。再叫多個豬頸肉喇炒,呢個湯底唔算好辣,辣度適中,豬頸肉都好多,肥瘦適中。友人非常喜愛。套餐有送野飲,我就選左熱朱古力,呢道重有拉花,好靚,睇見都想立即飲落口,味道好香濃,好滑溜。另一杯係熱奶茶,好滑,味道都好好,友人十分喜愛。跟餐重有甜品送,今日係蘋果批,唔會好甜,味道岩岩好,感覺好健康。
另一杯係熱奶茶,好滑,味道都好好,友人十分喜愛。