2022-06-29
呢間餐廳係粉嶺黎講環境優美,已經食過幾次lunch 同tea ,今次專登晚餐時間黎食😆前菜蕃茄忌廉湯 , 香草包 西湯及餐包當然是必需品 。當晚餐廳安排的是紅湯 - 蕃茄忌廉湯 , 以及餐廳自製的香草包餐湯蕃茄味超超級濃厚 , 以及有新鮮打溶蕃茄肉,搭配餐包從而令味覺昇華吞拿魚他他 - 作為西餐的飯前小食非常滿意 , 相中所見小食感覺份量不太大 , 但材料十足。鮮味的吞拿魚加上牛油果的香味 。完全符合開胃菜的條件。並能為接下來的主菜加分主菜 紐西蘭羊架 - 羊架的熟度剛剛好,肉嘅中心呈現粉紅色, 並保持有肉汁流出 , 肉嫩香口。辣蕃茄汁大蝦手工扁麵以 蕃茄為主的一道菜式 , 上盤時已覺得非常足料 , 滿滿的鮮蕃茄汁調味有驚喜!! 加上"4隻?5隻?"大蝦的擺相已覺得吸引 , 而且餐廳選用扁意粉 , 令口感令這道菜昇華飲品紫薯特飲 除了適合打卡之外 , 味道亦唔錯, 擁有濃郁的紫薯香味並有紫著溶 極力推薦!!!洛神花茶餐廳會提供一套茶壺器具 , 相當典雅 。很合適少女心的朋友打卡留念影相甜品- 雲朵無論食到幾飽都好甜品是必須吧🤤況且對呢個咁靚嘅甜品完全無法抗拒😍雲朵嘅中間係
前菜
蕃茄忌廉湯 , 香草包
吞拿魚他他 -
洛神花茶
甜品- 雲朵
無論食到幾飽都好甜品是必須吧🤤
況且對呢個咁靚嘅甜品完全無法抗拒😍
雲朵嘅中間係啲果莓醬,食落酸酸甜甜,而底下亦有杏仁餅說墊底👍🏽