2025-01-30 19 瀏覽
熊貓小雲吞喺各區都有分店,主打價廉物美嘅雲吞同埋川式小食,啱晒諗唔到食咩嘅時候去醫肚。適逢下午茶時間,見到有下午茶餐牌,就揀咗雞腎涼麵同埋高麗菜雲吞擔擔麵。 估唔到就算下午茶份量都咁多,女仔嚟講真係好容易食唔晒,雞腎涼麵嘅調味啱啱好唔會太鹹,仲有唔同嘅配料;高麗菜雲吞大大粒,配埋擔擔麵十分飽肚。下午茶仲可以加配小食,今次就食咗紅糖糍粑,紅糖糍粑外脆內軟,加埋紅糖醬亦都唔會太甜。今次仲嗌咗招牌一口豚肉小雲吞,喺五個口味裏面就揀咗黃金鮑魚豚肉雲吞同埋鮮蝦豚肉雲吞,兩款都好好味,夠晒足料,非常鮮味。舖頭入邊仲有好多唔同醬料同埋配料可以買走,咁啱枱面有樽香辣菜脯可以夾黎食,食過覺得幾好食,所以買咗一樽返屋企,價錢又平,真係好抵食!