2019-12-11
是日一行三人黎食午餐,一到午市,中上環啲餐廳都好多人,所以今次都等左約8分鐘先有位入得,本來想放棄去食第二間,點知第二間都要等,於是雙線投資,即使行開左兩三分鐘,呢間都好好預留左位俾我地,一行返去就有位入得。其實已經唔係第一次食佢,係上環返工已經食過好幾次。食到我地已經好醒甘follow佢某社交平台,預早睇埋餐單,睇定有咩食。佢外賣同堂食價錢唔同,好似三餸飯黎講,堂食48蚊,外賣只係33蚊炸,仲要有埋湯或糖水送,無論堂食定外賣,呢啲價位真抵到爛。重點平都算,食物質素仲好高,所以忍唔住寫食評讚下呢間小店。一去到就會有店員幫你落單同埋俾左錢先。我今日點左麻婆豆腐,芙蓉炒蛋同埋南乳豆卜白豆角。唔好睇到啲相以為肉黎,呢到叫得松山素食,全部菜式都係素食呢,啲素肉都整到好真,口感勁似真肉,味道岩岩好,餸飯一流,飯仲要係紅米飯,基本上食左幾次,啲湯同餸都冇失手,仲要食素就會自覺健康左。朋友們都係點左3餸飯。整體黎講,食物質素高,同埋成日大魚大肉,有時食下素食都係好事黎,最緊要仲要甘平,3餸一湯連飯48蚊,如果外賣仲只係33蚊炸,性價比勁高。同埋呢到係家庭式經營,門口會有啲叔叔幫手安排位同埋落單,佢地
朋友們都係點左3餸飯。
整體黎講,食物質素高,同埋成日大魚大肉,有時食下素食都係好事黎,最緊要仲要甘平,3餸一湯連飯48蚊,如果外賣仲只係33蚊炸,性價比勁高。同埋呢到係家庭式經營,門口會有啲叔叔幫手安排位同埋落單,佢地都好好客,有種溫馨小店既感覺。