經朋友介紹喺Khaoyip Thai午餐聚舊,因為我地二個都係泰國野愛好者。呢度係泰國人開設,成間都係泰國人打理,食物質素有想當保證。我地坐左好耐傾計,所以叫左不少小食。必選泰式雜錦拼盤和串燒沙嗲。我地仲叫左蒜蓉胡椒蝦。當待應送上拼盤,嘩!分量真是多得不得了,包括春卷,雞翼,蝦餅同埋豬頸肉.四款都好好味,春卷和蝦餅很脆口, 雞翼微燶,超惹味, 超薄嘅豬頸肉非常入味。串燒沙嗲有豬牛雞三款味道,可以每款二串。我較喜食牛和豬肉。加上秘製醬汁好食到😋😋😋蒜蓉胡椒蝦,啲蝦好貼心甘已經起晒殼,又係熱辣辣炸起,下面鋪滿大量炸蒜,好夠味。當然泰式金邊粉係唔少得,酸酸甜甜蝦好開胃, 份量都好多。飲品係三色冰,青檸梳打, 同叫左個椰青。飲完個椰青好清涼同埋入邊啲肉好滑。今餐食到我哋都捧住滿滿嘅滿足離開, 個人應為呢間野食物價勝比高。價錢唔貴,分量算多,食物上枱熱辣辣。 最後朋友告知原來呢間店係新開二個月,而家經濟環境差之下,我覺得應該要大力支持用心經營嘅店舖。佢哋啲午餐都好抵㗎

當然泰式金邊粉係唔少得,酸酸甜甜蝦好開胃, 份量都好多。

佢哋啲午餐都好抵㗎