2017-09-19
早放工, 就選揀一間cafe 店 諗住坐耐d, 其實係銅鑼灣旺街上, 搵間嘢慢慢坐其實都好少, 位置黎講, 的卻係ok , 就腳, 雖然係樓上舖, 裝修都比較好, 空間感ok, 舒服既。環境 地段 都ok, 因為係咁 我都預算佢價格會偏高, 但係今次我去, 朋友話畀我知, 佢轉了menu,mian course 既單點義粉or 飯 都要HKD158, 一開始我抱著佢d食物同佢d 裝修一樣, 屬於高質的話, 不妨貴一點試一下. 咁點了一個菠菜三文魚意粉 同一個漢堡扒芝士飯. 賣相可以, 但係個分量好少, 而且味道真的 真的 真的 好一般! 好明顯食得出食材都係8成現成食品. 冇味道可以. d飯只系好多醬汁味. 講食物質素, 真係唔值得158 一碟呢個價, 我去酒店食返呢個價既食物, 相信好過佢好多倍. 講返d 飲品, 一個嗌了一個水果乳酸蘇打, 咁其實都係外表擺設得好靚, 其實簡單就係冰+乳酸+蘇打水. 我能明白做coffee shop , 飲品自然系貴, 但係78 一杯, 完全覺得佢價格方面太那個! 如果按78蚊呢個價格, 我覺得 飲棉花糖奶油甜酒朱古力 呢杯會好d~ 只係覺得
我能明白做coffee shop , 飲品自然系貴, 但係78 一杯, 完全覺得佢價格方面太那個! 如果按78蚊呢個價格, 我覺得 飲棉花糖奶油甜酒朱古力 呢杯會好d~ 只係覺得呢個不錯!
如果你諗住哉坐傾計, 可以去坐下. 但係推薦唔好食佢d 食物. 真係唔抵, 去對面fashion walk 那邊食好過.