2018-12-02 209 瀏覽
今日得閒在屋企整理翻舊電話的相片,同時又有個老師朋友問我,佢學校運動會要負責訂午餐餐盒,問我知唔知邊間又準時,又平,又多款式野食選擇,又妥當,睇到啲舊相就諗起幾年前的大型活動。大家都知搞活動之前都要有一段時間開下飯盒會傾野,原來老友記會send定menu,可以一早揀定食乜。要健康的中式味道蒸飯餐盒又得,要啖啖肉加汁的港式味道扒飯餐盒又得,要少少辣又香口惹味的沙嗲、咖喱同黑椒味道又得,連男人的浪漫茶餐廳味道既火腩飯餐盒都有,味道濃又有,味道清淡又有,得左!同埋佢哋看來都準時,早又得,夜又得,無托手踭。可能始終佢哋係社企,餐盒用一個個紙盒,又方便又環保,兼且價錢仲非常合理抵食。最後我朋友仲話多謝我幫咗佢解答佢的疑難,下次有好野都會即刻介紹比我!

外賣送餐