2015-05-16 1571 瀏覽
上網見到呢間有d名氣既餐廳,即刻致電book位,6點30到不過要8點交枱,個半鐘其實ok,我地四個都不介意。然後我地提前少少到,眼見大把位都真係唔洗特登打電話黎book都得,女侍應亦無問我地係咪book左位。anyway,我地一次過叫左兩set dinner 唔洗揀。薯仔吞拿魚~d薯仔食落去感覺唔會好重手,甜甜地好香口,亦唔會太油。吞拿魚比平時普通茶記食到既偏淡味,好清,食多少少都唔會濟。魷魚沙律~個魷魚好動L咬落彈得黎好好嚼口,完全食唔到擦子膠感覺,有好感!墨魚仔義大利飯~佢本身果隻材料唔新鮮(可能無貨都唔出奇),所以轉左墨魚仔比我地。我就皇帝試菜,食左少少呢個姐,因為個墨魚仔好肥美,食一隻唔敢食多隻,怕膩到個胃口。而個義大利飯果隻米就同平時食既義大利米唔同,你懂的!炒扁意粉!呢個真係不得不提:我好想試下大廚炒一次乾炒牛河!因為佢炒功好有水準,我食炒扁意粉果刻就好似置身大排檔叫左碟炒牛河咁!唔錯,就硬係食唔到西式炒扁意粉既感覺。好難拿捏。慶幸其中一位友人超愛呢隻感覺!你懂的紙包三文魚!呢碟算係成晚之中最有水準既一道菜式!可能因為佢串番茄係我最愛!成串無人吼但比我清左!三文魚好有脂肪感

魷魚沙律~
墨魚仔義大利飯~

紙包三文魚!
呢碟算係成晚之中最有水準既一道菜式!可能因為佢串番茄係我最愛!成串無人吼但比我清左!三文魚好有脂肪感!唔dry唔孩!正正正

最後,
,就係豬安扒。。原因好簡單,佢既厚度係平時据扒既2-3倍,我据佢据到已經無心情食佢,各位友人食完都一致唔想食,好乾好難吞,真係好厚。

差唔多8點時,我地都差不多散水,聽到出面有8位人士book左枱慶祝生日,我地呢邊係比多人坐,隨之亦被快快埋單走人,但明明門口右邊有位置可以比我地四個坐,點解唔一早安排我地坐果邊。起碼唔係趕住抹嘴走人吧。Btw,有一位比較年輕睇落似新黎既女侍應態度不錯有唔好意思前唔好意思後。但一位望落似做左好長時間,心口唔扣紐偏肥的女侍應態度劣,無禮貌!

最後 野飲,薑蜜,超夠薑,好爽好正好刺激。如果我有鼻塞一定比佢通曬。

總結 唔會再幫襯 太多地雷