2009-01-06 8 瀏覽
05/01/2008, 第一次到這間咖啡閣食自助餐, 抱著價錢平, 不妨一試既心態, 約埋朋友一行4人去左試食, 由於之前未睇過呢度既食評, 所以去到我都冇乜特別期望, 去到第一個感覺係乜野景觀都冇囉, 不過我地去到都係諗住食啫, 所以都冇理咁多, 7點去到都唔算多人, 可能因為係星期一啦, 所以都算靜朋友第一件事就出左去掃生蠔, 啱啱見到工作人員開盤新蠔出黎, 即時走埋去攞左先啦, 朋友一次過就掃左10隻, 因為佢應該已經係第二次攞出黎, 所以估計唔再REFILL, 佢一邊放我地就一邊揀, 都OK大隻啦, 不過有D就瘦左D唔夠肥囉, 我同老公都唔食生蠔既, 不過見朋友食, 我又試左一隻啦, 我覺得幾好食喎, (由於以前有過唔好既經驗, 食完有D想嘔, 所以之後都冇再食過), 而且好易入口, 跟住我再走出去攞多一隻食, 哈哈~我試左生蠔, 長腳蟹腳, 青口同翡翠螺, 我覺得長腳蟹就瘦左D冇乜肉囉, 翡翠螺唔錯, 都幾大粒, 朋友食左龍蝦仔, 不過真係好BB囉, 佢地話好咸同埋冇乜野食, 魚生就食左三文魚同吞拿魚, 呢兩款都幾新鮮, 壽司我見到有幾款, 不過我就冇食囉, 冇理由仲要食飯咁

我試左生蠔, 長腳蟹腳, 青口同翡翠螺, 我覺得長腳蟹就瘦左D冇乜肉囉, 翡翠螺唔錯, 都幾大粒, 朋友食左龍蝦仔, 不過真係好BB囉, 佢地話好咸同埋冇乜野食, 魚生就食左三文魚同吞拿魚, 呢兩款都幾新鮮, 壽司我見到有幾款, 不過我就冇食囉, 冇理由仲要食飯咁傻架嘛

試左燒牛肉, 牛仔骨同豬扒, 呢幾樣都唔錯, 朋友話羊扒都幾好味, 如果鍾意食冷盤凍肉個D佢都幾多選擇, 佢個魷魚圈辣辣地配洋蔥, 幾醒胃, 沙律都好食, 仲有幾款菜比你自由配搭,
熱盤有兩條海鱸魚, 我冇試唔知好唔好食, 試左芒汁魚件(D魚係急凍魚扒,唔太好味), 避風塘炒蟹(呢個好食,不過我唔覺得有辣味),牛柳,鴨肉, 我覺得呢兩樣野麻麻地囉,咬唔開咁,味道就一般啦....

我比較鍾意佢既甜品, 雖然睇到係D平價甜品, 蛋糕冇乜囉, 但係佢個芒果拿破崙唔錯, 佢切到細細件咁, 可以食多幾件
, 荔枝特飲都幾得意, 佢有薑味, 但係都幾好飲, 燉蛋好香, 有蛋味, 雖然係凍既, 芒果布甸就有少少酸囉, 仲有雜果啫喱,涼粉,紅豆糕,黑森林蛋糕,咖啡MOUSSE蛋糕,芝蔴卷,TIRAMISU,擂沙湯圓,豆腐花,朱古力噴泉,好似仲有中式糖水,但係已經好飽冇試到, 仲有HAGGEN-DAZS雪糕添,有4隻味比你選擇,點都應該會選到一款囉,我就食左CREAM COOKIE同TIRAMISU,佢仲有雪糕筒,威化餅,碎糖,朱古力醬......供應,你可以自己點整都得,總括黎講,我覺得比呢個價錢去食呢D野都OK合理,當然我會期待正價去食個陣應該會有更多選擇添囉,打開門做生意,點都會賺你錢架啦,要比較就應該用同樣價錢既去比囉, 如果仍然係用返正價既質素去比較既我覺得點都係比唔上架啦, 不過我覺得佢地既服務態度都好好, 我諗我會再去多次囉