黃埔站開通以來都未去行過 今日同朋友特登搭呢站睇下有咩行 行到攰攰哋見到有間泰式餐廳就試下懶得諗食咩就嗌咗個二人餐 !炸春卷酥脆嘅外皮一咬下口 而且食落唔會油淋淋 香口滿滿內餡超滿足!泰式海南雞海南雞嘅色澤非常金黃 雞肉非常滑嫩 有口感之餘 但雞會太肥 就算連埋皮一齊食都冇問題泰式大頭蝦膏炒飯飯粒飽滿晶瑩 而且炒到粒粒分明 乾身唔會太油膩 而且加埋雜豆一齊炒 口感更加分 蝦肉亦大隻彈牙👍🏻海鮮冬陰大頭蝦湯湯入面有幾隻多膏又大隻嘅大頭蝦 湯底色澤全紅 飲落辣辣地 但唔會係辣到要不停飲水嗰種 整體馥郁可口 味鮮美開胃 !蝶豆花椰汁冰第一次嘗試呢款飲品 味道有幾唔錯 有種好似椰汁糕嘅感覺 唔會好甜 而且清爽解渴!

懶得諗食咩就嗌咗個二人餐 !

炸春卷

泰式海南雞