2016-11-13
一點幾黎到宮葉,已經要排隊等入去。早知早少少黎。等左一陣,終於有位。呢度既野價錢合理,食完餐仲可以揀甜品,所以我諗應該係咁先好多人黎。叫左個咖哩牛肉丼。好快上菜。日式咖哩普遍係甜d,冇乜辣。但呢度整到甜之餘,辣味調得啱啱好,呢種咖哩味係我鍾意既日式咖哩,唔錯!溫泉蛋同飯撈埋一齊食,好味,幾時都覺得蛋係萬能的。蛋,飯,再加埋咖哩,個香味即刻出曬黎,排隊食係值得既!食完已經飽飽地,因為份量都算多。但因為比佢個甜品吸引左,一定要叫個甜品黎食。野食50蚊以內,甜品都差唔多,野食加甜品都淨係一百蚊,食日本料理,有野食同甜品,其實價錢真係好合理。叫左個宇治抹茶。正呀!賣相已經好吸引,抹茶雪糕,小丸子,水蜜桃,啫喱,紅豆,蜂巢餅等等,好豐富,好多野食,50蚊,之前去過一間日本料理,呢碗野至少80蚊,所以呢度真係一個字,好抵!雪糕唔會太甜,加埋蜂巢餅個味道好夹。小丸子都好彈牙,仲有個栗子,口感鬆軟味道甜,食到好滿足。食完個甜品真係會覺得超飽!好抵食,今日食過最抵既一餐!
等左一陣,終於有位。呢度既野價錢合理,食完餐仲可以揀甜品,所以我諗應該係咁先好多人黎。 叫左個咖哩牛肉丼。好快上菜。日式咖哩普遍係甜d,冇乜辣。但呢度整到甜之餘,辣味調得啱啱好,呢種咖哩味係我鍾意既日式咖哩,唔錯!溫泉蛋同飯撈埋一齊食,好味,幾時都覺得蛋係萬能的。蛋,飯,再加埋咖哩,個香味即刻出曬黎,排隊食係值得既!
食完已經飽飽地,因為份量都算多。但因為比佢個甜品吸引左,一定要叫個甜品黎食。野食50蚊以內,甜品都差唔多,野食加甜品都淨係一百蚊,食日本料理,有野食同甜品,其實價錢真係好合理。 叫左個宇治抹茶。正呀!賣相已經好吸引,抹茶雪糕,小丸子,水蜜桃,啫喱,紅豆,蜂巢餅等等,好豐富,好多野食,50蚊,之前去過一間日本料理,呢碗野至少80蚊,所以呢度真係一個字,好抵!