2024-02-25 112 瀏覽
早前見網上好多foodie介紹呢間餐廳,打算生日飯去食,4個人叫左生蠔、沙律、生牛肉他他、Deluxe butcher’s cut(逐位計)、生肉飯同埋米酒雪糕首先個沙律真係平平無奇,酸汁又過酸,開胃菜都變得唔開胃。生牛肉他他落既生蒜過於辣口,但都可以接受咁到上肉啦,店員就咁擺低完全冇介紹過啲肉既款式,同埋以人頭計嚟講果一舊肉仔真係唔夠食,仲要收$980,見到都呆左。仲要唔知點解其他枱既客人都有店員幫忙燒肉,我地由頭到尾都冇人幫過手,態度又唔好,同茶記差唔多,食到一肚氣。明明啲店員大部分識講中文聽到我地講野都扮冇反應。之後我地追加左一份日本和牛同埋龍蝦尾,追加時已同店員講可以上個飯,上左肉之後已經等左好耐,問店員仲有個飯要上佢先話知道會幫我地上,咁我頭先講嚟做乜?龍蝦尾同佢講未整就唔要啦,最後又等左勁耐,無啦啦攞嚟擺低話頭先已經整緊cut唔到。咁好啦擺低左我地唔識燒就叫店員幫手,先斯斯然走嚟幫手燒,問佢有冇汁先去攞個蒜茸牛油汁出嚟,唔問佢好似唔打算提,咁你個汁整嚟擺架?舊龍蝦完全無味,好似超市買果啲急凍龍蝦咁,真係唔知佢地入貨果個人係識唔識既最後,個飯嚟到,店員會將個牛骨髓倒落啲飯撈

明明啲店員大部分識講中文聽到我地講野都扮冇反應。

最後,個飯嚟到,店員會將個牛骨髓倒落啲飯撈勻,店員啲手勢好快,快到好似大牌檔啲師傅拋鑊一樣
個飯味道合枱略嫌係太油。食完在座各位都痾
索價$480,係米芝蓮中菜既炒飯都唔洗咁貴,用料又唔係特別靚,真係諗唔明佢點樣定價

頭先提到最後有個店員同我地燒肉,之後就問我地飲唔飲soju,攞左啲自製既人參soju比我地試,er,可以入口既,不過大家都係濕一濕口就擺低,見我地唔岩飲又問其他口味中唔中意?唔係好明佢係咁推介我地soju既意思係乜

埋完單就走嚟問係咪有朋友生日,幫我地影一張即影即有,係咪想係呢度加返啲分數?但係sorry呀,你呢間餐廳已經負左分
明明好多店員係度騰嚟騰去,仲有專人企係枱到幫手燒,真係唔明點解我地搵親人都冇人幫手?

盛惠$4866
永不錄用