2020-12-28 545 瀏覽
今日同男朋友食lunch,佢帶咗我嚟依間韓國餐廳,因為12點幾,所以仲未開始多人,環境幾清靜,一去到店員就好nice咁同我地打招呼,之後比左杯茶我地。點餐方法係將餐牌上既號碼寫落memo紙,寫曬想叫既野,比店員就ok,男朋友叫左海鮮辣豆腐湯飯,我就叫左海鮮豆腐湯食(唔辣)點餐後店員即刻遞上幾碗配菜,味道雖然冇香港其他韓國料理店咁濃,佢清清地我覺得更易入口更好食上菜速度很快,配菜食到七七八八時,店員就將海鮮(辣)豆腐湯飯送到嚟啦!我個人覺得唔辣既海鮮豆腐湯飯味道淡得滯,感覺就係鹹鹹地又有少少味精既水,但食慣清淡野既我都還可以接受,男朋友試左一啖,冇出聲,繼續食佢自己嗰碗🤣🤣….我試左佢既(辣)海鮮豆腐湯飯,果然唔同好多,唔係好辣,雖然成碗都係紅色,但對於唔太食得辣既我嚟講,係可以接受的,湯入面有好多隻蜆,同有一隻蝦,令湯帶鮮甜味但老實講,下次如果有機會再嚟,我唔會再食海鮮豆腐湯飯,雖然價錢同店鋪位置及食物質素都成正比既…

海鮮豆腐湯飯
湯鮮辣豆腐湯飯