2010-08-16 36 瀏覽
朋友唔同我地一齊食晚飯,得返我同親愛的2個燦台腳,我就叫親愛的揸車去左北帝街,因為果度選擇多;而我又知親愛的鍾意食米線,所以我就話要食米線!不過一條街有成幾間鋪都係食米線,【雲貴川】親愛的話好出名,仲話第一間鋪係荃灣,日日都排哂長龍,咁唔駛諗啦,就呢間。※打開MENU有6款唔同米線,湯底自行選擇小、中、大、勁辣。※仲可以係隔離版比錢加自己想食既配料。※米線唔夠,可以另叫小食!我地小食叫左一碟【紅油拍青瓜】青瓜好爽口,不過我覺得個汁喊左小小親愛的:酸辣米線 配雞中翼 + 凍奶茶我:酸辣米線 配麻辣腩肉 + 凍檸賓我地2個都係選擇【酸辣】湯底既米線,個湯底好好味呀,湯面滿滿是油。親愛的問我:知唔知點解成碗麵都係油呀?我:係辣油,咁先辣!親:(親愛的用筷子攪開d油)見唔見到好多煙走出黎呀?我:見到呀!親:其實係保溫架,因為北方天氣比較凍,陣油係面可以保住米線唔會咁快凍。(每當d油走返埋一齊遮返住碗米線,又冇煙出啦,我又攪開d油,d煙又向上霧。)

※仲可以係隔離版比錢加自己想食既配料。
※米線唔夠,可以另叫小食!
親愛的:酸辣米線 配雞中翼 + 凍奶茶
我:酸辣米線 配麻辣腩肉 + 凍檸賓
親愛的問我:知唔知點解成碗麵都係油呀?
我:係辣油,咁先辣!
親:(親愛的用筷子攪開d油)見唔見到好多煙走出黎呀?
我:見到呀!
酸辣米線
紅油拍青瓜
打開MENU有6款唔同米線,湯底自行選擇小、中、大、勁辣。
揀好邊款米線後,可以比錢加自己想食既配料。
米線唔夠,可以另叫小食!
2010-08-12
酸辣米線
紅油拍青瓜
打開MENU有6款唔同米線,湯底自行選擇小、中、大、勁辣。
揀好邊款米線後,可以比錢加自己想食既配料。
米線唔夠,可以另叫小食!