2019-08-14 180 瀏覽
約左個妹係將軍澳食野,寶琳呢邊有大型商場,餐廳選擇多,最終我們選擇了甘味開餐。一出港鐵站,就見到對面商場甘味的招牌,望到餐廳有落地玻璃,環境不錯。入到去就安排左我地坐窗邊卡位,望住街景幾舒服。食過其他分店,覺得食物不俗,比起其他日本餐廳價錢幾實惠。因為都幾肚餓,所以叫左d飽肚菜式,鰻魚飯、豬軟骨烏冬、三文魚手卷、蟹子沙律、牛油蕃薯及炸墨魚嘴。鰻魚飯上有d鰻魚碎同滑蛋,撈飯食幾正。另外,我一向來好喜歡甘味的烏冬,好彈滑。最後,更點了個豆腐雪芭,濃濃的豆乳味,有少少似飲緊豆漿,作為晚餐後的甜品很不錯。仲想讚下呢度服務幾好,會主動問洗唔洗碗仔之類,店員態度親切,加茶加得好密呢。

2019-08-13