位於樂富廣場三樓,地鐵站一出輕輕鬆鬆易到,門口望入口已經有浸韓國味走出黎,入到去又幾骨子WO,如果去過韓國自然知道佢有用心Copy返韓國當地店舖裝修過黎香港微調,坐得舒服,櫈亦係儲物箱,講返啲食物,佢有分開散嗌或者放題,難得黎到唔想諗就試下放題啦,同朋友兩個叫左大君餐,海鮮類、豬牛雞都齊備,食物質素仲要有返咁上下,陣間再重點講下邊啲係大力推介食物先,野飲佢都有唔同選擇,喜歡無糖既飲烏龍茶,有糖既就係邪惡可樂或者忌廉鮮奶等等*順帶一提,韓燒係三五知己聚餐好地方,大家收工黎燒下燒下吹下水咁又一晚大力推介食物牛舌 - 大大塊上台已經開心,厚度適中,係爐度灼熟一面到一面,唔沾醬汁都一樣富有牛味同質感,我自己就嗌完再嗌係咁食喇LA牛扒 - 初頭對牛扒冇咩期望,上到枱都唔會話好期待咁,燒完出黎入口,WOW,Yummy!!!燒到外脆內煙韌果個口感係精彩既,而啖啖肉既感受繼續令人開心水冷麵 - 第一次食,以為佢好似日本冷麵咁但又唔似,清淡又有味,麵感爽口彈牙,個人絕對推薦青口&扇貝 — 海鮮永遠都係冇得輸既只要保存得好,簡單烤熟,伴上檸檬汁就可以入口鯖魚 - 我一個人食左兩大舊,食得豬牛雞肉多,不彷嗌
大力推介食物

鯖魚 - 我一個人食左兩大舊,食得豬牛雞肉多,不彷嗌呢個清淡啲既肉類,但一樣咁好味,甚至鍾意清啲既人可能會覺得呢個先係第一
豬頸肉 — 油脂分佈一半半既話即係半肥瘦啦,爽口彈牙不在講,自己用生菜包住食更顯得開胃吸引

鰻魚 — 鰻魚本身已經好味,自己燒熟之後更加有風味

杏鮑菇&茄子— 輕輕燒熟,之後Juicy既蔬果類就會出現,唔飽又健康,係咁嗌

魷魚 — 爭啲漏左佢,彈牙既口感,輕輕點上汁醬,係好好味架!!
2024-05-27