2020-10-27
又一個長假期要結束啦,難得相約家人一齊出外晚膳, 雖然要分開幾張枱坐, 但都係一個HAPPY DINNER!我哋去到黃金海岸商場, 行咗一陣。最後因為老人家想食中餐, 所以我哋揀黃金滿屋甜品, 貪佢係中菜價錢又合理。基本上每款小菜都係HKD 70, 包一個餸, 一個飯, 例湯同熱飲 (凍飲加HKD 3)。我哋點咗4 個餸之後, 職員有送例湯俾我哋, 我同老公都冇要, 但聽返其他人講, 個湯係偏鹹, 鹹到飲唔到的。三星蒽煎封海倉 - 條魚偏細, 都滑, 不過不失! 蝦乾海鮮什菜煲 - 唔係好見到蝦乾, 海鮮有幾粒青口、海帶仔同蜆肉, 菜同粉絲都多O既, 唔講, 真係以為食緊粉絲煲呀! 呢個菜味道偏淡 蜜椒七彩雞中翼 - 雖然雞中翼味道頗甜, 但係都算不錯, 幾好食! 有好多彩椒同洋蒽, 新鮮好食! 白肉金沙炒滑蛋 - 白肉係帶子仔, 金沙係蟹籽, 呢個炒蛋口感不錯, 味道適中, 幾好! 喺黃金海岸唔一定要食中價西餐或燒烤O既, 如果想食中餐, 而要求又唔太高O既, 都可以試吓呢間。
三星蒽煎封海倉 - 條魚偏細, 都滑, 不過不失!