2023-04-11 1177 瀏覽
晏就喺觀塘揾食,見到呢棟有好多餐廳既大廈,就決定入去揾好嘢食。咁啱見到呢間嘢好多人排,就決定一試。去到見到menu上有好多唔同既嘢食,但價錢都落於平均五十至六十蚊,涷飲唔洗加錢。作為食肉獸既我決定叫個扒餐黎試。首先上左既係蒜蓉包同湯。忌廉湯有少量三文魚,飲落正正常常。蒜蓉包幾脆,食落蒜味都足。之後上左塊扒,餐牌上就寫7oz,對翻就差唔多200g,用叉吉一吉,稱起佢都幾有份量,冇偷工減料。賣相都唔差,上色上得幾好。味道方面咬落去唔靭,唔會好似牛肉乾咁,而且都幾juicy。但個橫切面睇落就似介乎七成至全熟,有少少失望。牛扒表面咬落脆口,食落都夠香,明顯煎既温度夠高,同時做到梅納反應同焦糖化。飯既質素可以接受,冇過生亦冇過冧。總括而言,呢個價錢食到塊咁既質素既扒,份量亦唔細,可話絕對抵食。塊扒明顯唔係咩頂級靚扒,但師傅手勢唔錯,都可以話係個唔錯既體驗,會翻嚟再食。價錢: $60

價錢: $60