2023-06-03
係想中環想搵好嘢食,價錢一定偏貴,滿滿食堂係中環少有抵食又有質素既選擇,雖然位於地庫,但係地方都相當闊落,帶有日式既裝修,坐得都好舒服。我同朋友都叫左石板燒套餐($128),套餐包三款食材+咖哩飯/紫菜飯/白飯(任選其一),仲有自助沙律吧同中湯,為左石板d油唔好彈到件衫都係,餐廳仲提供圍裙,非常貼心。我地一個揀左頂級牛肩扒+帶子+石燒巨人蟹棒+紫菜飯,另一個揀左頂級牛肩扒+雞扒+廣島蠔+白飯,整個套餐既份量非常適中,唔會飽到濟,唔夠飽亦可以去自助沙津吧添食,自助沙津吧仲有免費溫泉蛋,可以用嚟撈飯,正!牛肩扒調味調中,煎熟左都無韌既感覺,送飯一流。如果去調味料區拎埋蒜蓉一齊煎,又係另一番風味。帶子同蟹捧其實都唔洗係石板燒太耐,帶子好新鮮,而雞扒本身都咸咸地,煎完之後,味道更加不錯。廣島蠔就需要煮耐少少時間,如果心急既人,就唔適宜點這款食材。最後我地仲叫左仙草古早冬瓜茶,唔會太甜,可以一試。石板燒套餐 $128
最後我地仲叫左仙草古早冬瓜茶,唔會太甜,可以一試。
石板燒套餐 $128