2010-05-11
環境: 樓底不夠高,有點侷促感覺,不過地方乾淨,環境舒適,但是比較嘈,因為客人多。首先來一個碗仔翅,隔離的蒜茸包睇上去好似好脆,本身我不太喜歡包,所以沒有染指。翅一啖飯落,令我留下印象,幾好味,有濃厚的火腿味,湯底好足料。湯類隔離是一些熟食,小菜,沒怎特別,所以我要了一客燒牛肉,牛肉香口,多汁,肉質爽,唔錯。跟住再來一碟海鮮拼盤,有大大隻翡翠螺,彈牙新鮮基圍蝦,沒有雪味的蟹腳和青口,配上廚師特製的酸甜味茄汁,好食。有點飽,休息了一陣,再向日本料理進發,三文魚,吞拿魚,墨魚剌身雖然唔係貴價貨,但是唔見得失禮。最後到甜品,青蘋果啫哩雲尼拿忌廉,層次分明,不太甜,好好味,再加上一杯白酒啫哩燴紅酒,酒味好濃,可能因為白酒撞紅酒的關係,我有一點醉意,坐了一會,品嚐了一杯好好味的Movenpick青檸味雪糕,然後決定埋單回家寫食評。食物種類繁多,侍應服務態度唔錯
食物種類繁多,侍應服務態度唔錯