2020-10-10 247 瀏覽
去開東涌行街,夜晚求求其其搵啲嘢食,見個food court都幾多選擇,就入左food court。韓國屋個$48 set可能係成個food court最抵嘅野食。有飯同韓式炒粉絲,仲有得揀兩款肉(烤牛肉/烤雞肉/泡菜豬肉)。拎埋野食之後先發現原來仲包埋一個海帶湯,湯入面仲有肉,不過因為塊肉太韌同埋冇乜味,所以唔係太分辨到佢係牛肉定豬肉。我自己叫左牛肉飯配泡菜豬肉炒粉絲。牛肉唔肥,但好韌,不過勉強算係有牛味。個汁真係可有可無,唔落可能仲健康。泡菜豬肉有少少辣味,撈埋落啲粉絲到都算ok。不過就咁食塊泡菜就味道麻麻,豬肉都普通。食到後來覺得泡菜豬肉粉絲有啲鹹,就將啲飯都撈埋入去一次過食就算,咁樣都算ok。價錢係抵不過唔好有太多期望。不過如果下次又去開東涌,又想平平地食啲野嘅話,都可能會再食佢。朋友叫左烤雞肉,雞肉好鞋,唔推薦。前排喺朗豪坊food court食過類似嘅野,好似好味少少。

朋友叫左烤雞肉,雞肉好鞋,唔推薦。