2018-02-28 492 瀏覽
喱間位於灝景灣的大豐,我間中都會嚟食吓。是日我又同d老友嚟食吓野。呢度圓枱卡位都有,當然卡位好坐好多。我地三條友,坐喺卡位都幾舒服。睇吓d餐牌,都真係幾多野食,睇左陣我地叫左三樣野食。呢個XO醬三絲炒腸粉,又真係幾特别,唔係道道有得食。配料都幾多,有义燒、鷄肉、火煺、紅蘿白絲、芽菜、唔辣嘅紅椒,葱、韮王、同埋一d細蝦米,當然重有主角腸粉喇。炒得都幾野味,但如果d腸粉熱多少少就更加好。呢碟馬拉盞炒意粉就一般左d,馬拉盞有冇?有,係一粒豆豉咁大,豉油落得太多,偏咸,油亦落得太多,唔多健康,間中食一次都ok嘅。農夫包係呢度嘅代表作,咖喱牛腩農夫包我食過好多次,今次都有叫。上枱用錫紙包住,解開就聞倒香噴噴嘅咖喱牛腩味。農夫包外皮都幾脆,牛腩亦幾稔唔韌,我地係叫小辣,啱啱好,好好味,農夫包配埋牛腩食,真係佩服原創澳門人嘅心思。侍應d制服都幾醒目,但多d笑容會更好。食物價格比一般餐廳畧貴,但平均水準都ok嘅。

XO醬三絲炒腸粉

馬拉盞豬頸肉炒意粉

咖喱牛腩農夫包

侍應d制服都幾醒目,但多d笑容會更好。

食物價格比一般餐廳畧貴,但平均水準都ok嘅。
XO醬三絲炒腸粉
咖喱牛腩農夫包