2020-07-12
突然好想食雞煲打邊爐,於是相約好友一齊新南苑又可以食雞煲又可以打邊爐,一次滿足晒兩個願望我哋一行六人,可以叫兩個鍋,有些朋友不喜歡吃辣的就叫了一個不辣的雞煲和另一個中辣雞煲,雞煲蓋上煮一陣,店員便主動又有禮的將雞件撈勻,雞肉鮮嫩,加上辣辣的味道, 十分惹味,雞煲可以無限追加,啱晒大胃王食完雞煲便開始打邊爐,套餐有三個選擇,豐儉由人,有二百多元的海鮮加肥牛拼盤,或者升級版四百多元的海鮮拼盤,還有一個可以試哂安格斯肩胛肥牛,安格斯牛小排,美國肥牛,本地手切牛頸脊四款不同的牛肉宴,至啱牛魔王品嘗我們就點了海鮮拼盤,至於湯底一個是花膠蟲草花椰青湯底,這個湯底滋潤補身,另一個清湯湯底,清淡清新海鮮拼盤矚目登場,內有聖子,蠔,大蜆,海蝦,開邊龍蝦,聖子大蜆又鮮又甜,蠔爽口,海蝦和龍蝦肉質彈牙套餐跟灌湯小籠包,小籠包外層吸收湯精華,非常美味,肥牛食落有口感,另外還有其他配料可點,喜歡吃蔬菜的,就可以到自助區任揀雞煲火鍋飲品任飲任食,價錢又相宜,真係最啱三五知己一齊嚟刷餐勁