2023-05-09
一人燒肉真係有佢既魔力, 次次食都覺得好興奮好正今日就突登揀左間係旺角既一人燒肉同朋友一齊食~~餐廳係旺角既朗晴坊2樓, 行樓梯快過等LIFT呢餐廳環境唔算好大, 我地6點幾入座, 限時65分鐘, 走既時候都見唔少人排緊隊.....呢道有多款豬牛雞等肉類選擇, 可揀單點或套餐~套餐最平$48有交易, 價錢經濟實惠食燒肉最正就係沾醬汁食 可以提升肉既鮮味~~~餐廳提供燒肉汁, 鹽等選擇C & C 巨峰提子梳打 $16又凍又有汽, 爽呀!!有濃郁巨峰味又唔太甜~~~燒烤爐火喉夠猛, 個網燒到燶既話可搵職員換~~澳洲M9橫隔膜肉+里脊肉套餐 (配月見汁) 200G $178套餐包飯, 涼拌小菜 & 飯~~牛橫隔膜肉肉質較柔軟, 有豐富既油花同筋膜~~亦含有豐富既蛋白質, 鐵質, 鋅質等養分, 脂肪含量較高, 肉汁豐富!!里脊肉為牛背部脊椎兩側, 肉質極為細嫩, 冇明顯既筋膜或脂肪~脂肪含量較低, 肉嫩又多汁~~~燒完既肉沾上月見汁食, 味道更豐富, 口感更幼滑四重奏 (蔥燒牛胸花, 汁燒肩胛片, 味噌豬五花, 柚子胡椒雞腿肉) 250G $122牛胸花同肩胛片屬薄切, 燒一燒好快食得~~味噌
今日就突登揀左間係旺角既一人燒肉同朋友一齊食~~
餐廳係旺角既朗晴坊2樓, 行樓梯快過等LIFT呢
餐廳環境唔算好大, 我地6點幾入座, 限時65分鐘, 走既時候都見唔少人排緊隊..... 呢道有多款豬牛雞等肉類選擇, 可揀單點或套餐~
套餐最平$48有交易, 價錢經濟實惠
食燒肉最正就係沾醬汁食 可以提升肉既鮮味~~~
餐廳提供燒肉汁, 鹽等選擇
C & C 巨峰提子梳打 $16
又凍又有汽, 爽呀!!
有濃郁巨峰味又唔太甜~~~ 燒烤爐火喉夠猛, 個網燒到燶既話可搵職員換~~ 澳洲M9橫隔膜肉+里脊肉套餐 (配月見汁) 200G $178
套餐包飯, 涼拌小菜 & 飯~~
牛橫隔膜肉肉質較柔軟, 有豐富既油花同筋膜~~
脂肪含量較低, 肉嫩又多汁~~~
燒完既肉沾上月見汁食, 味道更豐富, 口感更幼滑 四重奏 (蔥燒牛胸花, 汁燒肩胛片, 味噌豬五花, 柚子胡椒雞腿肉) 250G $122
牛胸花同肩胛片屬薄切, 燒一燒好快食得~~
味噌豬五花燒完外肥內軟, 口感豐富!!
柚子胡椒雞腿肉有驚喜喎, 柚子胡椒味道好出, 同雞肉又幾夾喎