2023-08-21 942 瀏覽
芽莊係連鎖集團,我自己在不同分店都幫襯過,尖沙嘴海港城那間是不錯的,以前位於沙田個間的食物味道及素質明顯更好,搬到黎圍方明顯食品素質下降。星期一lunchtime來食一碗炙燒牛柳湯河粉,黎到嚇親就係d牛柳明顯地裡面未熟,我唔係第一次係芽莊食呢款食物,牛肉少少唔熟裡面粉紅色係可接受,但呢碟明顯完全未煮好係undercook,賣$110,已經偏貴,味道ok,但係凍同埋未熟,似係一早煮好,同侍應講,有個類似經理的人話換給我,幫我處理後仍然不是太熟,當我想拍照紀錄低佢見到,即刻換一碟新嘅比我,但感覺都不是立即燒,同以前食開熱辣辣的感覺完全不同。湯河粉的湯味道明顯稀釋過,溝左水。服務態度一般般,就算換比我面口都不算友善。
炙燒牛柳湯河