2021-10-15 2225 瀏覽
今晚就去左朋友介紹位於紅磡#FABRIK Restaurant & Bar,在海名軒的5 樓,朋友說是由法籍大廚主理,價錢親民,一直想試下法式風味的餐館,趁放假就要搵好野食啦。與KidzTech為鄰,可以同小朋友放完電便過嚟食埋晚餐😄。座位非常之寬濶,仲有一望無際嘅海景,令人感到很舒適。 🫕龍蝦🦞濃湯,熱度夠且好濃郁,很creamy 飲落唔會過咸。 🦀蟹肉餅,擺盤精緻,炸得好香脆 ,切開會見到蟹肉,併埋伴碟的忌廉芝士同牛油果醬,薦底青瓜絲一併食,味道清新很不錯。 🐽辣威士忌西梅醬豬排配薯蓉,聽店員講呢個唔會煮到全熟,但切開的時候,我又覺唔覺佢唔熟啊😄,但肉質就感覺鮮嫩,咬落juicy, 配上紫椰菜同creamy 薯蓉, 味道更豐富。 🦞西班牙風格龍蝦燴飯,用料豐富,除咗龍蝦新鮮外,仲有帶子同青口,燴飯熟度煮到軟硬適中,粒粒飯都充滿醬汁,好正啊😊。🍹Mocktails- Blue Hawaiian, 用上菠蘿🍍、青檸…調配,飲落不會太甜,夠晒清新開胃。 店員嘅服務態度好好,不時會幫忙收碟。 下次要去望住海景,嘆下下午茶🫖先得。
啦。

座位非常之寬濶,仲有一望無際嘅海景,令人感到很舒適。

一併食,味道清新很不錯。

粒粒飯都充滿醬汁,好正啊😊。

2021-10-14