2021-09-12
餐廳主打親民西餐,提供多款dinner set俾客人揀。環境大而且座位闊落,坐得舒服自在。晚市7點半左右,已經爆場。客人可以利用QR code落單,慢慢揀。叫左香煎鵝肝·蟹肉伴黑啤酒忌廉汁燴意大利飯($118),黑松露忌廉汁海蝦帶子燴意粉($76),芝麻蝦多士。套餐包括中湯或西湯,忌廉湯幼滑,蘑菇片香甜,味道濃郁。而中湯合掌瓜消暑祛濕,適合夏天時候飲,好貼心。主菜前食個小沙律,青瓜爽脆,加入蟹子後增加口感。鵝肝煎到閃令令好香,厚身而且大塊,一d都唔吝嗇。"畢"起一羹個陣,熱煮令酒精揮發,留下好大陣麥味,混合意大利飯食,味道更突出。蟹肉已經拆左出黎,肉甜充滿海水鮮味,而且份量亦多。燴飯加入露荀,爽嫩。另一款主菜亦非常出色,好值得讚既係,用料多而且味道一流,就咁睇,珍珠帶子及海蝦數量不少。海蝦大隻鮮美,而帶子煎到表面脆身內嫩。意粉軟硬適中,黑松露味道超濃烈,食到底,有好多松露汁,所以要拌勻食。而且溫度keep得好,食到底,都仍然有熱氣冒出,暖烘烘。跟餐可以加配小食,芝麻炒香後脆口,蝦滑鋪係多士面,配搭煉奶,估唔到又幾夾,甜甜地完全唔會覺得奇怪。跟餐又可以加錢轉紅豆冰,餐廳特登用個碗裝,變到
主菜前食個小沙律,青瓜爽脆,加入蟹子後增加口感。
跟餐又可以加錢轉紅豆冰,餐廳特登用個碗裝,變到好似甜品咁。一大塊冰碎,可以自己剉冰食,或者d冰慢慢溶。落單仲可以多豆多奶等選擇添。普通量既紅豆,都做到啖啖都飲到好多豆。
整體,無論環境定食物質素,好欣賞餐廳用心製作,味道有水準,重點係價錢大眾化。餐牌仲有好多選擇添。