2022-01-10 44 瀏覽
今日開完夜收工搭公司車返到旺角,肚餓又未眼訓,就係附近搵啲野食飽自己等眼訓今次就係附近搵左呢間「紅橋」,岩岩開門無咩人,室內環境都唔錯叫野食用手機落單,環保又方便,可以慢慢揀,想要咩preference都可以逐一選擇我叫左個羅勒醬芝士汁雞扒焗飯,因為岩岩開門同埋焗野,所以都等左一陣。不過呢個等於係值得既!因為個汁真係好好味,有啲似白汁,但味道又比較濃郁,有帶少少芝士味下面焗飯仲要係炒底,正呀是日餐湯係粟米湯,夠杰身,好濃郁,底下仲有啲粟米粒,有咬口,唔錯小食叫左蝦多士,勁脆而且上面加左極大量芝麻,勁香口,配埋個煉奶食一流!紅豆冰,本身expect係杯裝紅豆冰,但過到黎係碗裝,仲要勁大舊冰,好有心機,搞到好似食緊糖水咁

下面焗飯仲要係炒底,正呀

小食叫左蝦多士,勁脆
而且上面加左極大量芝麻,勁香口,配埋個煉奶食一流!