3天前
“觀塘” 對我嚟講既有中學回憶又不陌生嘅地方🫴🏻突然想懷緬一下 ( 當然出發前做好research) 重返當年中學時嘅茶記,唔經唔覺都二十幾年🙌🏻滿滿嘅中學回憶反晒嚟,今次仲帶埋姊妹 + 契仔👶🏻一齊食返當年嘅味道,價錢一如既往即是而家通脹嘅世代📈加幅不大之如,分量大大份好足料 🥗🍲🍜🍝🍛🥤老闆多年以務求為每一位食客帶你食過返尋味的宗旨 📌泰式冬陰功海鮮炒飯 🍛(餐送中湯) $49唔多茶餐廳冬蔭公炒飯酸酸辣辣嘅感覺🌶️超級唔識寫一個字嘢未攞嘅嘢惹味嗯嗯🤤當中有生菜🥬蝦🦐魷魚🦑保持脆嫩口感📌瑞士汁肥牛炒河 🧆 (餐送中湯) $52炒好嘅河粉似干炒牛河🐮但帶有瑞士汁嘅甜味加上肥牛🐃加上洋蔥🧅超有鑊氣✨📌全日常餐🍲 沙嗲牛麵+凍央+奄列 $48 + $1( 烘底) 🍞牛肉🐂融合香濃的沙嗲醬和嫩滑唔老牛味重再配濃郁凍央茶味重☕️配合火腿奄列🍳😋正📌下午茶☕️生炸雞髀🍗配蘋果沙律🥗 $38生炸雞髀外皮經炸後金黃色的脆皮✨咬落去***咔嚓***聲音🔥雞肉保持多汁同嫩滑茶記式沙律開胃🥗加上爽脆嘅蘋果沙律🍎食完炸脾再食蘋果沙律更清新解膩📌華田脆脆西多士 🍴🍞 $39西多士增添左一層奶香🥛加上華田脆脆濃郁甜味
📌泰式冬陰功海鮮炒飯 🍛(餐送中湯) $49
唔多茶餐廳冬蔭公炒飯酸酸辣辣嘅感覺🌶️