2022-08-01
水户日本料理 | 新鮮高質日本料理❤️裝修好別致 日式料理普遍既裝修 木色為主調✨座位闊落 檯與檯之間距離大 可以安心食野係住宅格樓下既餐廳 價錢都親民✨醬油角切魚生丼🍱🍱刺身包括 蟹籽、三文魚、鯛魚、八爪魚、油甘魚、劍魚、池魚🐟🐟刺身份量絕對唔少 好豐富既魚生刺身全部都好新鮮 食到食材新鮮既鮮甜味 其次就魚本身既魚油香❤️沖繩泡菜豚肉🐖鍋+手打烏冬🍲🍲🍲泡菜份量好多 泡菜既汁滲落曬去湯汁到偏韓式既鍋 味道偏濃郁 ❤️豚肉🐖既份量都好多片手打烏冬順滑而彈牙 手打烏冬好高質配埋個湯一齊食 可以將烏冬昇華雜錦天婦羅蝦x2、南瓜x1、茄子x1、紫薯x1、紫蘇葉x1、菇x1天婦羅炸粉薄薄一陣 完全唔厚 炸得香脆 微熱食岩岩好蝦都夠新鮮 食到蝦既鮮味❤️茄子天婦羅口感幾特別 脆脆既外皮配埋軟軟既茄子口感紫薯夠香甜 紫薯味道都夠濃郁 脆脆地好香口鮟鱇魚魚肝安康魚魚肝之前已經有聽聞過好好食 有「海中肥鵝肝」美名今日餐廳見到有 就試試佢 魚肝滑嫩細滑 好好味❤️個底汁係醋汁茶杯有茶包☕☕仲有個有特色既熱水壺俾我地自己加熱水淡淡既茶味 熱水壺keep住好熱食完刺身可以飲啖茶🍴整體評價:高質既平民日式餐廳 刺身好新
裝修好別致 日式料理普遍既裝修 木色為主調✨
📌 大埔寶湖道1號富盈門地下3號舖
⏰ 星期一至四 12:00 - 14:45
18:00 - 21:45
付款方式
Visa Master 支付寶 現金 銀聯 Apple Pay