2021-09-05
午餐同朋友去左食近近地嘅紅橋,喺旺角西洋菜街,星期六午市滿座,坐得都幾舒服。算係港式嘅西餐廳。好多選擇,仲有每日lunch set,實有樣啱,價錢都好親民。朋友叫左今日嘅b餐 雞扒蛋包飯,加左$18配芝士雞翼,叫左凍檸茶。我見全日menu有鰻魚蛋包飯就叫左黎試,加錢配飲品凍奶茶同湯。西湯係蘑菇湯,都幾濃郁幼滑,唔會太鹹。蛋包飯賣相都唔錯,雞扒都煎得好香,朋友話都有d肉汁,唔錯。至於我個鰻魚蛋包飯,鰻魚份量都幾多,分左d比朋友食先啱啱好食得哂。蛋包飯份量正常,味道都ok,裏面嘅飯唔會太濕,粒粒分明,蛋都仲有d蛋汁,唔會太熟。芝士雞翼就要趁熱食,起左骨,一啖咬哂,芝士同雞翼都幾夾,食落唔會太膩。凍奶茶叫走甜少冰,茶味都幾香,唔會澀,炎炎夏日飲返杯凍飲真係好爽。性價比都幾高,平時食lunch定夜晚,都係幾好嘅選擇!
西湯係蘑菇湯,都幾濃郁幼滑,唔會太鹹。
蛋包飯賣相都唔錯,雞扒都煎得好香,朋友話都有d肉汁,唔錯。
性價比都幾高,平時食lunch定夜晚,都係幾好嘅選擇!