2021-09-07 26 瀏覽
次次去到旺角都會好煩惱究竟食咩好,因為實在太多嘢食。朋友話想食西餐,咁我就記得前排去過呢間Cafe,價錢平之餘,啲嘢食仲要非常好食,咁就帶佢嚟試吓啦。我就唔食蒜蓉包嘅,但係朋友話呢個蒜蓉包整得非常好食,比起好多連鎖餐廳更加好食。而我就覺得呢個忌廉湯好足料,而且飲落唔會太膩,反而有啲開胃。上次黎食過牛扒好高質,不過今次呢個朋友唔食牛嘅,侍應就推薦左我哋呢個豬扒,估唔到真係同牛扒一樣咁好食。佢食落唔會好硬,豬扒竟然會有啲鬆化嘅感覺,而且佢嘅調味整得啱啱好,食落好香。之前試過意大利飯好好食,咁今次我哋就叫咗個帶子墨魚汁意大利飯,佢嘅帶子超大粒,煎得啱啱好,面頭有少少脆但又唔會太熟,真係好正啊。而佢嘅飲品都幾有特色,我就叫咗個奇異果牛奶。飲落又清新又開胃,而且又唔會太甜,啱晒女仔飲。呢間餐廳又抵食又高質,以後嚟旺角就唔使煩惱啦。

呢間餐廳又抵食又高質,以後嚟旺角就唔使煩惱啦。
  • 豬鞍配黑醋蘋果醬
  • 帶子意大利飯