2022-09-13
📍骨子裡💛 @bone.studio地址: 西環般咸道38號地下2B號舖Cafe既空間感唔大,只有幾張枱既位置🫢但係光線柔和,偏向日系既裝修✨坐落都唔會唔舒服•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨• 𝙈𝙖𝙧𝙨𝙝𝙢𝙖𝙡𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙧𝙤𝙞𝙨𝙨𝙖𝙣𝙩 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚🥐 ($50):-> + 𝙑𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙄𝙘𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢🍨 ($20)🐱既造型可以見到店舖好有心思裝飾🤪賣相夠cute,都好吸引人order😍croffle都算係近黎熱門既item之一,佢做得幾香脆鬆化👍🏻sauce方面應該就係普通蜜糖🫢有驚喜既位係入面竟然仲夾左啲mochi,令口感再升一個level,食落都滿足啲🤤食窩夫當然要配埋雪糕食先無咁dry🤫不過佢就要額外再加錢先有,同埋加$20就真係有少少唔抵🥹🤤: 7.1/10• 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙎𝙖𝙡𝙩 𝘾𝙖𝙧𝙖𝙢𝙚𝙡 𝙈𝙪𝙛𝙛𝙞𝙣🧁:價錢方面唔係好記得,搵唔翻record🥲質地都算幾soft,唔係啲硬實實既蛋糕😛蛋糕體就有淡淡既咖啡味-⁽ -´꒳`⁾-但係整體無乜好強既記憶點,加上唔太食得出焦糖既味道🥹食完之後都會有少少無食過既感覺,印象中定價都係偏高( ߹꒳߹ )🤤:5.9
地址: 西環般咸道38號地下2B號舖
-> + 𝙑𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙄𝙘𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢🍨 ($20)
🤤: 7.1/10
🤤:5.9/10
• 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮 ☕️ ($40):
Dirty係朋友推薦的,質素又唔錯~~🥰開頭飲到幾香濃既咖啡味,後勁就係醇厚既奶味(๑•ᴗ•๑)整體口感好smooth,就算平時唔係好飲咖啡既朋友應該都會接受到🤍
🤤: 7.3/10