2022-11-01 37 瀏覽
之前睇相覺得呢度嘅酥皮麻辣芝士雞煲好似好特別,就約咗男朋友過嚟試下🤩。店鋪環境不大,而且唔多人排隊,好快就安排到入座。餐牌有5個set可以選擇,如果轉酥皮雞煲就要加$58,因為2人都食唔咁多,所以就揀咗 $348嘅 set B套餐🦦。🐓招牌酥皮麻辣芝士雞煲睇落就吸引,但個酥皮一啲都唔酥脆😥,亦無牛油香味。麻辣味做得不錯🌶🌶,雞塊滑而且夠入味,但芝士就略少,無拉絲感亦無咩芝士味。食完雞煲可以打邊爐♨,即時下載storellet做會員仲可以即刻用優惠券✨,我哋就用咗免費鴛鴦湯底。一個揀咗懷舊沙嗲濃湯,另一個係藥膳養生牛奶鍋,湯底頗香濃👍🏻。自己特別喜歡養生牛奶鍋,增添咗牛肉嘅油脂香味🐮。🥩頭盤質素不差,但後期落單嘅肉質素非常參差。除咗可以用QR code order 肉類,出面亦有少量丸類、菜、熟食可以任添🥬,亦有自製花茶選擇;而甜品就有少量糕點、豆腐花、芋圓及雪糕等,可以自由組合及配搭🍧。雖然甜品種類貌似好多,但款式甚少,大阪木牛乳雪糕味道比雀巢更差🥵!最後埋單每人四百幾💰💰。整體而言,雖然雞件味道不錯,但放題食物款式甚少,性價比較低。🌟推薦指數:4/10

🥩頭盤質素不差,但後期落單嘅肉質素非常參差。

🌟推薦指數:4/10
2022-10-12