2020-05-01
老實說這間食店我唔會再去。好多因素影響今次經歷。一)位置偏僻。如果有車就會比較方便。深水埗中心位太多食店。選擇多種類繁多。唔需要行去太遠都可以食好東西。二)類似食店太多。深水埗和佢風格差唔多的食店真係超多。比較之下高高價格太貴。三)品質太唔標準。沒有一個燃手小菜。以下係我地今次點選的食物:無骨咕嚕肉-對這個菜超失望。賣相係冰多過肉。其他餐廳應該係冰在底肉在上面。這樣影才會靚。不過這樣都唔係重點。我睇過其他網上批評。大家都覺得其實你那些冰是否乾淨?這個我就食完先發覺。還有本身肉唔夠熱。做唔到一熱一凍那種口感。這個價錢但我地兩個細食人都覺得太少😒這個薯仔牛柳粒係深水埗小炒店的名物。很多小炒店都有。但唔係間間都做得好。但做得好的小菜店一定有返固定人氣。好遺憾今次本人食完後發覺超鹹。其實如果薯仔有一點蜜糖必定會更好吃。這個欖菜肉鬆四季豆都非常鹹。唔知點解今日個廚師好重手。整體都偏鹹。今日這三個小菜。份量都只是剛剛好。同樣在深水埗上次去小菜王份量就多很多。價錢已經唔平。質素又唔高⋯唔明白點解會越做越差。所以唔會再來。
三)品質太唔標準。沒有一個燃手小菜。
以下係我地今次點選的食物: