2019-01-03 1623 瀏覽
#小秘書 有部份嘅同事因為工作需要,每日都要去唔到嘅地方工作🚘 好難得先集齊人坐埋一齊食飯🍽 今日就襯新一年搵個藉口食一餐😝 太古城呢區食市多不勝數,不過講到有口碑嘅,#西苑 都算數一數二🤩 不過今非昔比,食物質素變得只係非常一般🧐 我哋叫咗個套餐、另外加咗啲點心,無咩大製作,而且當時客唔多,但係就單係上菜都亂晒龍🥴 一時嚟點心、一時嚟飯麵,反而主菜就搞到大家食飽哂先嚟到😏 搞到我食影張打卡靚相都難,要續一微調先擺得出嚟👀講返啲食物,我其實無咩特別印象,因為口味實在太普通😌 不過如果一定要揀,我會揀 #滷水無骨鴨舌、#帶子粒草菇蒸豆腐、#紅豆沙... 點解?因為我食嘅時候一路諗🦆 #鴨舌 咁細條都可以去骨,唔通係阿婆嘅所為?🤣 至於個 #蒸豆腐、#紅豆沙 真係唔錯嘅,豆腐索哂帶子嘅鮮味、而個 #紅豆沙 絕對唔係嗰啲一pat pat嘅口感,有啲水準👍🏻 話雖如此,而張單嘅價錢嚟衡量,睇怕 #小秘書 一段時間唔會再嚟 #西苑 lu!!!!

2019-01-03