2018-03-27
啟德遊輪碼頭只有幾間餐廳,下晝四點幾有做生意嘅更加少。香江茶室同隔離似乎係一間舖,隔離有靚景,做西餐,呢邊無靚景,做貴價茶仔。因為樓底高,枱與枱之間又夠空間,感覺唔錯。今餐點咗兩個精選快餐:一、黑松露禾米燒雲英雞,跟沙律、餐湯、餐飲($78):半隻雞皮脆但無特別調味,個汁有咸、甜、蒜味都配得幾和諧;個飯有黑色一粒粒,有黑松露味,我唔知咩係禾米,但睇上來同一般泰國米無咩分別,食落啲飯粒粒分明;個沙律雖然係罐頭水果,而且份量少,但食燒雞有少少heavy,有些少沙律清一清係幾好;至於伴碟菜就唔夠新鮮。平均都OK。二、香江什扒配司華力腸,跟飯、黑椒汁、餐湯、餐飲($78):腸唔洗講,一定無德國食嘅咁好味;雜扒都無咩特別;黑椒汁偏稀,似加咗少少辣油。好普通。是日餐湯:蕃茄雜菜,好似屋企煲果種唔中唔西嘅湯,淡淡哋,無味精。總括來說:普普通通
因為樓底高,枱與枱之間又夠空間,感覺唔錯。
今餐點咗兩個精選快餐:
總括來說:普普通通