終於黎到 2023年第一個返工日,夜晚決定食豪啲「沖下喜」😂 2022年最大驚喜莫過於用中藥調理完身體,終於食生蠔唔會肚屙,所以新年第一餐就食生蠔拼盤😋天寒地凍唔想太夜歸家,就揀左外賣。Oyster cove有個同名app可以一早預訂定+送貨,好方便,有得叫佢預設好既拼盤set或者自己揀都得,我地就叫左法國生蠔Gillardeau No2 x 4 + Tia Maraa Pearl x 4 + Tarbouriech (Pinky) No x 4、北海道赤貝 x 1、帶子 x2同紐西蘭深海蝦x 2,總數$930,食左當自己環遊左世界🤣估唔到外賣都咁重儀式感,入面有埋燈光效果,而且佢個包裝一打開就係張啱晒位既即棄枱布,食完一包返起就dump得,仲有張教學卡教點樣由淡味食到濃味,外賣都好似有人serve咁😂以為外賣會無堂食咁正,點知一樣咁新鮮,媲美高級餐廳水準。佢配好晒sauce同檸檬,樣樣都超fresh,刺食全部勁新鮮彈牙,好好食😋估唔到外賣都有咁既質素同儀式感,日後開Party 想奢華啲可以諗諗佢🥳

外賣送餐
  • 北海道帶子刺身