2023-08-16 292 瀏覽
職場上或遊戲遇到豬隊友想點?梗係狠狠地𡁻一獲啦,但係𡁻人係犯法架。嚟「豬隊友」就唔同啦,可以𡁻得好爽。今日試左雞肉/蔥枝/茄子串,另外一杯(好似叫)雙揸檸茶沙冰。首先要講個炸槳,薄薄一浸好香口。剛炸起熱辣辣好正。雞肉用上雞髀肉,好易入口,一啖一舊剛剛好。花枝丸無怪味(好多時啲丸類會有種不應存在的味,有人話係雪味,我唔識形容,總之難食),質感都好好。勉強可以一啖一粒(櫻桃小咀要兩啖)。茄子外脆內軟。有時食燒茄子,什至(尋晚食完)氣炸都會有種唔知算唔算腥既味,但呢個完全過關。咁正巴炸茄子竟然買一送一!檸茶沙冰做左少甜。平時只飲走甜既我會覺得仍然甜左少少。個檸味好立體(好似係檸檬加青檸?),唔會單調哋得一個酸味。略嫌唔夠「冰感」,即係似沙多過似冰,好處係易入口,但在炎夏就少左清涼既效果。夏日炎炎一個基本上只做外賣既街店(有一張細細哋既枱供大家堂食)會蝕底少少,但唔好比個客觀環境影響大家既試欲。最後買左隻炸肶(只係$28,算抵)今晚加餸。以後食炸物就唔駛得豪大大炸雞啦!

嚟「豬隊友」就唔同啦,可以𡁻得好爽。

最後買左隻炸肶(只係$28,算抵)今晚加餸。

以後食炸物就唔駛得豪大大炸雞啦!
2023-08-16
5 分鐘 (堂食)
  • 炸茄子
  • 雞肉串