2008-06-24 62 瀏覽
難得假期一家人聚首一堂, 最好嘅節目莫過於飲杯茶食個包, 所以早幾日師傅一家人都去嘆餐茶, 傾下計, 而地點就揀左呢一間, 皆因貪佢點心款式夠多, 加上水準唔差!一行五個人, 由於有位自願人士一早搵定位攞埋枱, 所以師傅一去到就有位, 慳番唔少時間! 人齊後大家商量下食咩好, 最後師傅發現有個中銀信用卡嘅優惠套餐, 覺得幾抵食, 所以就柯打左一個套餐再另加幾款點心!先講下個套餐, 套餐可以揀三款點心, 仲有幾個小菜, 有鮮檸石班塊, 竹笙田園蔬, 玫瑰豉油雞, 魚腐湯米線, 點心就要左燒賣, 鳳爪同埋煎蘿蔔糕, 再另加馬拉糕同叉燒飽!先講下個鮮檸石班塊, 石班塊炸得好鬆脆, 炸粉唔厚, 熱辣辣加上唔乾身, 冇雪種味, 再配埋鮮檸汁酸酸地, 相當開胃, 好正; 竹笙田園蔬有竹笙同埋白菜仔, 竹笙好爽口而白菜仔好嫩, 唔差; 玫瑰豉油雞嘅雞身好滑, 而玫瑰豉油汁就好香, 唔算太咸, 好味; 魚腐湯米線嘅魚湯好清, 一d都唔腥, 而魚腐嘅感覺似炸魚片多d, 米線就好腍, 冇左煙煙韌韌嘅口感, 唔得! 而其他點心都唔差, 不過並冇咩驚喜!總括而言食物質素尚可, 環境舒服, 地方清潔乾淨, 價錢

總括而言食物質素尚可, 環境舒服, 地方清潔乾淨, 價錢都抵底, 二九八個套餐, 再加其他點心茶位同加一, 埋單大約五舊水, 都幾抵食! 不過咩野都係假, 最緊要係一家人開開心心, 齊齊整整咁, 就算食咸魚白菜也好味啦, 呢個優惠套餐一定好過星爺嗰個沖喜套餐, 下次一定會再黎!