2024-08-24
要做到一家餐廳人人滿意、零負評並非易事,位於上環的Crepe Delicious似乎做到了這一點。今日黎到Crepe Delicious,店內樓底高,加上落地大窗,配以優雅既裝修格局,整個用餐環境非常舒適。而且服務親切周到,贏得零負評的良好口碑,可謂實至名歸。為左留出胃口品嚐甜品,我們只選1個龍蝦意粉作為主菜。意料份量十足,濃郁的龍蝦汁包住每條意粉,味道非常好。我地當然唔會錯過呢度既招牌菜 - 法式傳統製法的可麗餅。餅皮薄而有彈性,餡料豐富多款,咸甜都有。今次我們選擇了甜味的烤棉花糖可麗餅,即點即製,果然好味。Crepe Delicious現正推出優惠,只需單點一份食物,即可以$38升級套餐,包括一份餐湯同一杯熱/凍飲,或以半價升級至特色飲品。飲品選擇同樣豐富多款,有朋友最愛的曲奇雲尼拿,飲落會有OREA餅乾碎粒,有點咬口;清新的芒果特飲色澤鮮艷,芒果味濃郁順滑,非常適合炎熱既夏天飲用。Crepe Delicious不僅注重美味,同時也十分重視客人既用餐體驗,係1間值得我一再光顧既餐廳。