2019-05-25 249 瀏覽
今日同朋友黎到銅鑼灣加路連山道揾食,其實呢頭好多餐廳都唔錯,雖然冇咁就腳,但都值得黎呢。有朋友大半年前黎過,介紹呢間阿麥廚房比我的,見到咁多好評,朋友又黎過,我緊係要黎試啦!一入到黎就咁睇,環境都幾骨緻清幽,雖然係銅鑼灣但價錢都算大眾化。我地揀左最方便既 Our Set Dinner,份量好大,連甜品都唔洗點。首先前菜有大蝦占米多同煙三文魚黑魚子蛋白沙律,份量同味道做開胃菜就剛好了。大蝦占米多 $58煙三文魚黑魚子蛋白沙律(?) $58餐湯方面有帶子粟米忌廉湯同黑松露菌忌廉湯。個粟米湯超讚,好足料,啖啖都係粟米蓉同帶子,好Creamy又夠清甜,差啲想encore添!至於黑松露忌廉湯都唔差,幾香濃,我自己就中意粟米湯多啲。個餐包都唔差,好脆好香。帶子粟米忌廉湯 $48黑松露菌忌廉湯 $48主菜就揀左佢地最出名既德式燒咸豬手同埋蒜蓉牛油焗虎蝦配香草意粉。個意粉煮得剛剛好,軟硬適中有口感,個sauce又夠香濃,虎蝦仲有彈性,師傅好功力!平時好少食咸豬手既我,今次都要都幾滿意,豬皮同炸薯條都好脆~但啲肉唔乾幾嫩滑,點埋啲醬就好perfect了~德式燒咸豬手 $268蒜蓉牛油焗虎蝦配香草意粉 $

大蝦占米多 $58

德式燒咸豬手 $268
德式燒咸豬手

蒜蓉牛油焗虎蝦配香草意粉 $188
蒜蓉牛油焗虎蝦配香草意粉

最後飲品係 Peach Tea & Vanilla Milk,我覺得呢到飲品既選擇都幾多~朋友揀左peach tea,我就飲vanilla milk,好滿足~
Peach Tea & Vanilla Milk

順帶一提,店員服務態度好好呢,性價比都算高。總括黎講都好滿意,下次會同朋友再黎呢。
大蝦占米多
煙三文魚黑魚子蛋白沙律